Miód spadziowy i jego właściwości zdrowotne

Autor:
Data publikacji:
Kategoria:
Potrzebujesz ok. 2 min. aby przeczytać ten wpis
Miód spadziowy i jego właściwości zdrowotne

Miód to owoc wysiłku tysięcy pszczół, które swoją ciężką pracą ofiarują nam zdrowie w czystej postaci. Większość osób zna i ceni właściwości lecznicze miodu. Jednak miód nie jedno ma imię. Wyróżniamy kilka gatunków lub jak niektórzy wolą, smaków. Jednym z nich jest miód spadziowy. Czym się wyróżnia?

Właściwości miodu spadziowego

Piękna ciemna barwa miodu spadziowego oraz jego właściwości zdrowotne wyróżniają go spośród wszystkich innych. Miód ten jest bogaty w wartości odżywcze. W swoim składzie ma między innymi takie pierwiastki jak: sód, magnez, potas, wapń, fosfor czy srebro. Doskonale usuwa z organizmu toksyny i ma właściwości odtruwające, uspokaja, zmniejsza napięcie nerwowe, więc doskonale nadaje się do spożywania wieczorem, przed snem lub w stresogennych sytuacjach. Świetnie wpływa na układ nerwowy i wspomaga osłabiona odporność. Ma właściwości przeciwbakteryjne. Poprawia pracę wielu organów takich jak, chociażby nerki czy serce. Może wpływać na zmniejszenie ryzyka występowania chorób nowotworowych. W dodatku doskonale smakuje i sprawdza się w kosmetyce (przy jego użyciu możesz zrobić niezastąpiony peeling cukrowy do ust i ciała). 

Udostępnij:

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*